Mobiltelefonerbjudande

Dela

Idag är det mycket vanligt att när man binder sig till en operatör under en viss tid att man får mobil på köpet eller till en lägre kostnad. Självklart finns det både fördelar och nackdelar med att skaffa ett abonnemang där telefonen ingår.

Fördelar med abonnemang

Det finns flera fördelar med att teckna ett abonnemang där mobilen ingår på köpet. Största fördelen är just att telefonen ingår. Du tecknar mellan 1 -2 år hos operatören och mobilen brukar då komma med gratis eller till en lägre summa än kontantpriset, som du måste köpa den för om du ska använda kontantkort. Vid tillfällen i livet har man inte råd att lägga ut 6000 kr direkt på en telefon utan kan då få summan utspridd tack vare ett abonnemang. Det finns många abonnemang att välja mellan för att man som kund ska få det som passar en bäst.

Nackdelar med abonnemang

Nackdelen med att ha abonnemang är att man är bunden till operatören. Det är först efter en viss tid som det brukar vara möjligt att köpa ut sig ur bindningstiden. Kontantkort ger fördelen att kunna byta operatör när man behagar, men man måste då stå för hela mobilkostnaden om man inte köper mobilen på avbetalning i affären. Beroende på vilket abonnemang man som person väljer kan räkningen under månaden bli högre om man förbrukar mer än vad som ingår i avtalet man gjort.