Ladda kontantkort

Dela

Om du har valt att skaffa ett kontantkort istället för att teckna ett mobilabonnemang måste du såklart ladda din mobiltelefon regelbundet för att kunna ringa, sms:a och surfa med den. Det vanligaste är att du laddar ditt kontantkort en gång i månaden, såvida du inte ringer eller surfar upp ditt saldo i förtid. Om du har ett kontantkort med saldo kan du fortsätta att ringa även efter att det har gått en månad men då blir minuttaxan mycket högre, därför rekommenderar mobiloperatörer.se att du laddar din mobil innan perioden är slut.

Så kan du ladda ditt kontantkort

  • Automatisk påfyllning. Det finns mobiloperatörer som erbjuder automatiskt påfyllning en gång i månaden då pengarna dras direkt från ditt registrerade kontokort. Exempelvis Hallon använder sig av detta system, vilket vi tycker är grymt smidigt.
  • Ladda kontantkort på din internetbank. Många stora mobiloperatörer finns representerade på de flesta internetbanker, vilket är utmärkt för dig som inte vill använda ditt kontokort på nätet.
  • Ladda kontantkort på mobiloperatörens hemsida. Där kan du normalt använda ett värdebevis som du har köpt hos ett ombud eller använda kontokort. Ibland kan man även göra en direktbetalning via sin internetbank.
  • Ladda via sms. Om du har ett värdebevis kan du knappa in värdebevisets kod och skicka det via sms.
  • Ladda med en app. Numera finns det självklart smidiga appar som du kan använda när du vill ladda ditt kontantkort. Det är bara att ladda ner en sådana app via App Store eller Google Play.