Saldo eller fast pris?

Dela

Vilket mobilabonnemang du ska välja beror på hur mycket du ringer, hur mycket du SMS- och MMS:ar, hur mycket du surfar på mobilen, om du ringer många utlandssamtal och om du ringer många samtal till folk som har samma mobiloperatör som du. Det här känner du säkert redan till, men sedan något år tillbaka har du även möjlighet att välja en prisplan som antingen har ett saldo eller ett fast pris. Nu ska vi på mobiloperatörer.se därför titta närmare på vad som skiljer de två olika prisplanerna åt.

Mobilabonnemang med saldo

Om du väljer en prisplan med saldo får du ett visst saldo som du får ringa för under en given tid och om du ringer för mer läggs det till på din faktura. Om du väljer ett kontantkort med saldo måste du ladda ditt kontantkort igen när ditt saldo är slut. Du får även en viss surfmängd som brukar ligga på 0.5 -3 GB. Ett mobilabonnemang med saldo behöver inte alls vara en speciellt dyr lösning eftersom många mobiloperatörer kan ge dig ett mycket lågt minutpris och därför passar en sån här prisplan utmärkt för de flesta mobilanvändare.

Mobilabonnemang med fast pris

Om du väljer en prisplan med fast pris betalar du en viss summa pengar för en given tid och under denna tid får du ringa och SMS/MMS:a hur mycket du vill. Det finns även prisplaner med fast pris som ger dig ett visst antal samtal (samtalen får vara hur långa som helst) och SMS/MMS till ett visst pris och då brukar massor av samtal och SMS/MMS ingå. Utöver det får du en viss surfmängd på några GB. Den stora fördelen med ett mobilabonnemang med fast pris är att du får full koll på dina abonnemangs- eller kontantkortsutgifter och passar utmärkt för alla som använder sin mobil mycket.