Mobiltjänster

Dela

När du skaffar ett abonnemang eller ett kontantkort ingår även en ett antal tjänster utöver samtalstid, sms, mms och surf. En del mobiloperatörer erbjuder även en mängd nyttiga tilläggstjänster som du kan skaffa för en rimlig peng. Nu ska mobiloperatörer.se titta närmare på dessa mobiltjänster.

Tjänster och tilläggstjänster

Extra surf

De flesta mobiloperatörer har olika prisplaner där en viss mängd surf ingår, men hos en del operatörer kan du lägga till surfmängd om den har tagit slut innan tidsperioden är slut. Sedan finns det även mobiloperatörer som Vimla där du själv väljer hur stor surfmängd du ska ha från början.

Billigare utlandssamtal

Det finns prisplaner som ger dig en billigare utlandstaxa men det brukar också innebära att samtalen inom Sverige blir dyrare. Därför erbjuder vissa mobiloperatörer en tilläggstjänst som ger dig billigare utlandssamtal utan att det blir dyrare att ringa inom Sverige. Exempelvis Halebop har en tilläggstjänst som heter Öresundspriser som ger billigare taxa för samtal till och från Danmark.

Kostnadsspärr för dig som är utomlands

En kostnadsspärr för samtal i utlandet är en utmärkt tjänst för dig som har ett abonnemang så att dina samtalskostnader och eventuella surfkostnader inte skenar iväg när du befinner dig utomlands. Du kan även undvika skenande kostnader för samtal i utlandet genom att läsa vår artikel om att ringa i utlandet.

Hemligt telefonnummer

Hos de flesta operatörer får du själv välja om ditt mobilnummer ska vara hemligt eller inte. Om det är hemligt listas det inte på Eniro och hitta och det syns inte på mottagarens display. Du behöver förvisso inte skaffa hemligt nummer om du bara vill dölja ditt nummer när du ringer, det kan du fixa i mobiltelefonens inställningar eller genom att slå en kod innan du trycker in numret. Denna tjänst är gratis.

Röstbrevlåda

En röstbrevlåda där folk kan tala in sina meddelande om du inte svarar brukar också vara kostnadsfri. Du kan även välja bort denna tjänst om du tycker att den stör dig eller tycker att den är onödig.

Nummerpresentation

Vare sig du skaffar ett mobilabonnemang eller ett kontantkort ingår en nummerpresentation så att du kan se vem som ringer dig. Det är bara de med hemligt nummer eller som valt att inte presentera sitt nummer i telefonen som du inte kan se på din display.

Missade samtal

I stort sett alla abonnemang och kontantkort visar om du har missat ett samtal och vem som har ringt om du inte svarat eller om telefonen varit avstängd. Denna tjänst ingår också i prisplanen.