Surfmängd

Dela

surfa

När du tecknar ett mobilabonnemang eller laddar ditt kontantkort vet du hur mycket du får sms:a och ringa för och hur mycket du får betala per minut. Det gör att det blir enkelt för dig att räkna ut hur många timmar du kan ringa och hur många sms du får skicka. Om du har valt en fast prisplan är det ännu enklare.

Missa inte vår artikel om hur du sparar surfmängd & får den att räcka längre.

Svårt att beräkna surfmängd

Det är inte fullt så enkelt att beräkna hur mycket man kan surfa på mobilen som att beräkna hur mycket man får ringa och sms:a. Du vet förvisso hur många GB i surfmängd du får, men inte hur mycket som går åt när du surfar. Därför har vi på mobiloperatörer.se gjort en liten lista på hur stor surfmängd som går åt när du surfar på mobilen. Dessa siffror är inga exakta siffor eftersom de påverkas av de sidor du besöker och på hur stor datamängd just den musik och den video du streamar kräver.

Hur mycket surfmängd behöver man?

Så här långt räcker 1 GB i surfmängd:

Musikstreaming – 15 tim.

Videostreaming (ej högupplöst) – 7 tim.

TV-streaming – 1 – 3 tim.

Hemsidor – visning av 1000 hemsidor

Det är alltså så här långt 1 GB räcker om du bara gör en av dessa saker. Om du brukar streama video, musik och besöka hemsidor kan 1 GB räcka till exempel till 5 tim musikstreaming, 2 tim 20 min videostreaming och 330 hemsidebesök.

Det här kanske inte låter så mycket, men eftersom din mobil förmodligen alltid är uppkopplad mot din WIFI när du är hemma så kan några gig räcka relativt länge.