Ringa från utlandet

Dela

Som du säkert känner till kan det bli en rätt så dyr historia att ringa till Sverige från utlandet. Det kostar dig även en hel del at ta emot samtal från Sverige eftersom den som ringer till dig bara betalar för taxan inom Sverige (som om du hade varit i Sverige) och sedan betalar du för uppkopplingen från Sverige till det land du befinner dig i. Dessutom kostar det en skaplig slant att ringa till någon i samma land som du befinner dig i eftersom ditt samtal då normalt går via Sverige. Men det behöver faktiskt inte se ut på det sättet och det behöver inte vara så dyrt att ringa till Sverige från utlandet, inte om du meddelar din mobiloperatör i förväg.

Ring billigt utomlands

Byt prisplan

Det enklaste sättet att ringa billigt utomlands är att behålla din vanliga mobiloperatör och välja en tillfällig prisplan som gör det billigare för dig att ringa från utlandet. Om din nuvarande mobiloperatör inte har någon bra prisplan för ändamålet kanske du ska kolla om det finns någon annan mobiloperatör som har det.

Köp ett inhemskt kontantkort

Om du ska befinna dig utomlands under en längre tid kan du spara pengar på att köpa ett inhemskt kontantkort där du befinner dig. Det finns både för- och nackdelar med att göra så.

Fördelarna är att du inte behöver betala något alls när du tar emot telefonsamtal, att det blir mycket billigare att ringa till folk som befinner sig i samma land som du och att det ibland är billigare att ringa till Sverige, men inte alltid.

Nackdelarna är att du måste ge ditt nya telefonnummer till alla som du vill ska kunna nå dig och att du inte kan sätta in ett nytt kontantkort i en låst mobil. Dessutom är det inte alltid billigare att ringa till Sverige med utländska kontantkort.

Att tänka på

  • Tryck alltid in ett + före landsnumret som är 46 och skippa den första nollan i ditt riktnummer.
  • Det är inte alltid det går att skicka sms och mms till Sverige hos alla mobiloperatörer från alla länder.
  • Det är sällan någon surfmängd ingår och det är inte alltid det går att ansluta till internet i vissa länder via vissa mobiloperatörer.