Håll din smartphone vid liv längre

Dela

Den tekniska utvecklingen bromsar inte in för något och har de senaste 20 åren gjort makalösa framsteg, inte minst när det gäller smartphones. Ständigt presenteras allt fler, allt nyare och allt mer avancerade smartphones på marknaden. Dock innebär ju såklart det nyaste ett högre pris. Många väljer att hänga med i utvecklingen och byter smartphone varje år medan vissa tycker att det är en onödig kostnad och önskar istället att hålla sin trogna mobil i livet så länge som möjligt.

Därför har vi nu sammanställt en lista nedan där vi ger dig våra bästa tips när det gäller att förlänga livet på din nuvarande smartphone.

Skydda mobilen med ett ordentligt skal

Tyvärr har man ännu inte kommit på en uppfinning som skyddar din mobil till hundra procent. Risken att tappa sin mobil på hårda underlag är svår att eliminera, men man kan faktiskt minska skadan med ett bättre skal. Dessutom håller ett bra skal mobilen skyddad mot tråkiga repor på baksida och kanter. Så ett skal av bättre kvalitet kan vara en investering.

Skydda den ömtåliga skärmen noggrant

Eftersom en smartphone i stort sett består av en knapplös skärm enbart bestående av glas, är det inte svårt att lista ut att den allra främsta skadan är en trasig display. Att reparera en sådan skada kostar omkring 1 000 – 2 000 kr, beroende på vart man väljer att reparera mobilen och är en ganska tråkig kostnad. För att skydda dig mot detta kan ett bra alternativ vara ett skärmskydd i tempererat glas.

Detta är alltså en extra glasskärm som klistras fast på skärmen som skyddar mot repor och lättare sprickor. Det går tyvärr inte att helt undvika sprickor i skärmen om du tappar din mobil, men ett sådant här skydd kan lindra rejält och har du tur är det bara extraglaset som spricker.

Var försiktig med nya uppdateringar

Då och då släpps en ny uppdatering till din mobil som kan verka vara bra att installera. Men sanningen är att en uppdatering faktiskt kan försämra din smartphones prestanda om du har en äldre mobilmodell. Eftersom uppdateringen anpassas efter den nyaste telefonmodellen kan de äldre generationerna helt enkelt inte hantera den nyaste programvaran och resultatet blir en segare smartphone. Undvik därför uppdateringar efter två mobilgenerationer.

Ta väl hand om ditt batteri

Att ditt batteri ska bli förstört om du fortsätter att ladda efter 100 % är en vanlig myt som inte stämmer. Dock bör du vara noggrann med din laddning. Det är bättre att ladda din mobil lite då och då under dagen istället för att endast ladda när batteriet är på sina sista procent. Detta kan ha en positiv effekt på din smartphones batteri som gör att det håller längre.

Se upp för virus

Självklart är virus något som du bör undvika. Trots att det är väldigt ovanligt att en smartphone smittas av ett virus kan det vara bra att vara extra uppmärksam vid vissa tillfällen, som till exempel:

  • Om du ska ladda ner en app. Kontrollera om appen ser seriös ut, om den har några recensioner och om den är helt ny. Har den inga recensioner, en kort beskrivning med stavfel bör du inte ta några risker, utan istället leta efter en annan app.
  • När du ska öppna mail. Se upp med märkliga rubriker och okända avsändare. Släng bort de mailen istället för att riskera att bli smittad av virus.

Öka värdet på din smartphone

Om du nu skulle följa alla dessa tips vi gett dig kan du räkna med att öka din mobils livslängd. Dessutom kommer din smartphone hållas i ett bättre skick, vilket kommer öka dess värde om du någon gång skulle vilja sälja den.