Mobilen som modem

Dela

Om du vill kunna surfa på din dator när du är på språng bör du såklart skaffa ett mobilt bredband, men om du bara vid något enstaka tillfälle behöver använda internet på din laptop när du inte är hemma kan du faktiskt använda din mobil som modem. Du bör emellertid inte använda dig av denna lösning alltför ofta om du inte har en väldigt stor surfmängd att ta av för då kan det bli dyrt för dig.

När tänkte vi på mobiloperatörer.se i alla fall visa dig hur du gör om du vill använda din mobil som modem. Observera att beskrivningen gäller för Androidtelefoner men principen är ungefär densamma när det gäller iPhones.

Förvandla din mobil till ett modem

  1. Klicka på inställningar i din mobil.
  2. Välj fler inställningar under Dataanvändning så får du fram fler alternativ.
  3. Välj Internetdel. Och port. Hotspot.
  4. Aktivera Portable Wi-Fi-hotspot genom att dra knappen längst upp så att den blir grön (aktiv). När du gör det stängs din mobiltelefons Wi-Fi av och du är tvungen att godkänna detta genom att välja ok. Nu aktiveras Portel Wi-Fi –hotspot.
  5. Tumma på Portabel Wi-Fi-hotspot och sedan på konfigurera längst ner till höger.
  6. I rutan längst upp ser du att det står ”AndroidAP” under Nätverks SSID. Du kan ändra på detta namn om du vill. Det är det här namnet som du sedan ska koppla upp din dator till via Wi-Fi. Du kan även välja ett eget lösenord om du inte väljer det som redan finns som du kan se vilket det är om du bockar för rutan ”Visa lösenord”. Spara sedan din konfiguration.
  7. Granska dina Wi-Fi nätverk på datorn och välj AndroidAP (om du inte valt ett annat namn) och skriv sedan in lösenordet.
  8. Klart! Nu är det bara att surfa med datorn via din mobil och utnyttja ditt telefonabonnemang eller kontantkort istället för ett vanligt mobilt bredband.