Ringa till utlandet

Dela

I den här guiden ska mobiloperatörer.se visa dig vad du bör tänka på när du ringer till utlandet och hur du ringer som billigast. Om du vill veta hur du ringer billigt när du befinner dig i utlandet ska du läsa vår artikel Ringa från utlandet.

Att tänka på

  • Så ringer du till utlandet. När du ska ringa till utlandet trycker du + på din mobiltelefon följt av landsnumret. Efter landsnumret knappar du in det telefonnummer du ska ringa till men glöm inte att ta bort den första nollan i numret om det finns en sådan.
  • Om du har ett mobilabonnemang som har ett fast pris kanske du inte kan ringa utomlands om avtalet inte har en prisplan som tillåter utlandssamtal, men naturligtvis finns det en lösning på det här. Hos de flesta mobiloperatörer kan du köpa till ett extrasaldo som du kan använda för dina utlandssamtal och om det tar slut är det bara att fylla på det igen.
  • Om du har en prisplan med saldo är det inga problem att ringa utomlands, men tänk på att det kan bli ganska dyrt om du har en prisplan som syftar att ge dig så billiga inrikessamtal som möjligt.

 

Ring billigt till utlandet

  • Välj en prisplan som ger dig riktigt bra priser för utlandssamtal om du ofta ringer till andra länder. Om du även ringer mycket inom Sverige kanske du ska ha ett extra simkort som du bara använder när du ringer utomlands. Det kanske är lite osmidigt men det ger dig i alla fall billiga samtal, annars kan du alltid skaffa ett mobilabonnemang som bara ger dig något dyrare inrikessamtal mot att du får klart billigare utlandssamtal.
  • Använd tjänster som Skype eller Viber om din mobiltelefon är uppkopplad mot ett WiFi-nätverk eller om du har en prisplan som tillåter mycket surf. Om den du ringer också använder sig av Skype eller Viber kostar själva samtalet ingenting och en timmes Skypesamtal tar ungefär 45 MB av din datamängd vilket innebär att 11 timmars samtalstid bara tar en 0,5 GB av din surf. Du kan även använda Skype och Viber om du vill ringa en fast telefon eller en mobiltelefon som saknar tjänsterna men då kostar det lite. Minuttaxan brukar emellertid var mycket låg och Skype har olika abonnemang utan bindningstid som ger dig en massa fria samtal för en spottstyver, vare sig du ringer till utlandet och från utlandet.