Mobilabonnemang för barn

Dela

Idag är det allt vanligare att barn i tidig ålder får tillgång till en egen mobiltelefon och därför kan det vara bra att veta vilka alternativ det finns när det gäller mobilabonnemang för barn. Att barnet har en egen mobil kan faktiskt vara bra på många sätt eftersom det underlättar er kommunikation. Dessutom kan man även spåra mobilen om man vill ha lite extra koll på vart barnet befinner sig, vilket kan vara en trygghet för många oroliga föräldrar.

Men vad ska man då välja när det gäller just mobilabonnemang för barn? Vilka alternativ finns och vad bör man tänka på? Detta och mycket mer ska vi titta närmare på i denna artikel.

Mobilabonnemang för barn – detta gäller

Först och främst kan barnet själv inte teckna ett abonnemang utan det är du som förälder som måste göra det. För att kunna teckna ett mobilabonnemang måste man nämligen vara myndig, det vill säga ha fyllt 18 år. Att teckna ett mobilabonnemang för barn är inte alls en avancerad uppgift, utan du gör det enkelt och snabbt på operatörens hemsida.

Efter att du hittat det abonnemang som passar bäst fyller du oftast i ditt barns personnummer för att sedan fylla i dina egna personlige uppgifter. Därefter är du som förälder helt och hållet ansvarig för det som mobiltelefonen används till.

Kostnadsspärr – slipp oväntade kostnader

Om du och din familj ofta reser utomlands kan en kostnadsspärr vara en god ide. De flesta är säkerligen bekanta med att mobilkostnader för samtal, SMS och surf i utlandet sällan är en billig historia och därför kan denna spärr spara hushållet en hel del kronor, särskilt om man har ett barn som inte förstår hur dyr mobilräkningen kan bli i slutändan.

En kostnadsspärr läggs in av din operatör efter att du valt hur högt taket på månadskostnaden får vara. Kommer ditt barn upp i denna summa kan man inte längre ringa, surfa eller SMS:a med mobiltelefonen. Självklart går det även att använda en kostnadsspärr inom Sverige om du alltid vill ha full koll på kostnaden för barnets mobilabonnemang.

Säkerhetspaket – en trygghet

Alla vet att man kommer åt en hel del information på internet idag, inte minst via mobiltelefonen. Mobilen har trots allt utvecklats till att bli en liten handhållen dator. Vill man då vara extra säker på att barnet inte kommer surfa in på några olämpliga webbsidor kan man oftast köpa till ett så kallat säkerhetspaket eller föräldrakontroll som man också kan kalla det. Detta säkerhetspaket ger dig som förälder möjlighet att kunna spärra betal- och utlandssamtal men även blockera en mängd olika webbsidor.

Du kan även ta bort ditt barns mobilnummer ifrån de allmänna söktjänsterna så att numret inte ska hamna i fel händer.