Maxa din telefons batteritid

Dela

Ibland händer det att batteriet i din mobiltelefon tar slut lite för fort. Kanske är du på språng och någon laddare finns inte i sikte. Då kan det vara bra att veta hur du maximerar den batteriprocent som finns kvar om du vill hålla din telefon vid liv.

Här listar vi några händiga tips som kan hjälpa dig när det gäller att spara batteri!

Stäng av vibrationen

Vibrationer är bra för att förstärka signalen vid inkommande samtal eller notifikationer. Extra bra är det om du befinner dig i en situation då telefonen måste vara i ljudlöst läge. Dock bör du vara medveten om att vibrationsläget drar avsevärt mer batteri än en ringsignal. Om du har båda dessa aktiverade kan du alltså räkna med att batteritiden kan förkortas en aning.

Sänk skärmens belysning

En starkt lysande skärm är en riktig energitjuv, särskilt om du använder din telefon aktivt. Många telefoner har en inställning som kan anpassa skärmens ljusstyrka till det ljus du befinner dig i. Detta är en riktigt bra funktion, men oavsett är det allra bäst att dimma ner skärmen om du är rädd om de där sista batteriprocenten.

Justera skärmens time-out

Du kanske har märkt att om du låter din telefon ligga olåst slocknar den till slut av sig själv? Tiden för detta kan du själv justera. Har du inte vanan att låsa telefonen efter du är klar med användningen kan detta vara ett smart alternativ för att maximera ditt batterisparande.

Låt batteriet vila – stäng av

Är du medveten om att du inte kommer använda din telefon under en längre tid, till exempel om du ska sitta i ett möte eller på natten när du ändå sover, är det bättre att stänga av den helt istället för att ha den i viloläge.

Många har som vana att sätta sin telefon på laddning under hela natten, men sanningen är att detta efter ett tag kan försämra ditt batteris prestanda. Det är inte bra att regelbundet fortsätta ladda ett batteri som redan är maximalt uppladdat. Därför bör man istället ladda när det behövs och kanske ha med en laddare i fickan vid akutlägen.

Stäng av onödiga appar och funktioner

Ibland glömmer man att stänga ner appar vars användning man är klar med. Att ha dessa liggandes i bakgrunden kan dra massvis med batteri (och surf), vissa mer än andra, till exempel olika GPS-tjänster.

Andra energibovar är att ha sitt Wi-Fi påslaget utan att använda det, Bluetooth likaså. Har du ändå inget nät är ett bra tips att slå på ”flygplansläge” så blockeras alla trådlösa anslutningar automatiskt.

Vill du spara in de där sista få procenten kan du också välja att slå av alla notifikationer ifrån mail, sociala medier och liknande.