Kontantkort eller abonnemang?

Dela

Fördelar med kontantkort

Ett kontantkort ger dig frihet. Den kanske största fördelen med ett kontantkort är att du inte låser dig i ett eller två år i ett abonnemang som kanske inte är så förmånligt om ett halvår eller ett år. Om du använder kontantkort kan du när du vill byta till en förmånligare betalningsplan som bara varar i en månad. Om din telefon är olåst kan du även byta till någon annan mobiloperatör om du vill.

Ett kontantkort ger dig kontroll. Om du har ett kontantkort kan du inte ringa upp mer än vad du har på ditt kontantkort. Om du har ett abonnemang kan du överaskas av skyhöga mobilräkningar om du har ringt extremt mycket. Idag erbjuder emellertid många mobiloperatörer abonnemang som har ett fast pris som gör att du kan ringa hur mycket som helst under abonnemangstiden, det ger dig också kontroll över dina utgifter.

Fördelar med abonnemang

Ett abonnemang är billigare. Oftast är prisplanen för ett abonnemang billigare än ett kontantkort. Om du väljer ett abonnemang med fast pris är det i normala fall billigare än ett kontantkort som också har ett fast pris. Om du inte väljer ett fast pris brukar minuttaxan vara lägre om du har ett abonnemang och du får ofta en större surfmängd.

Du kan skaffa en dyr mobiltelefon billigt. Om du tecknar ett abonnemang kan du få köpa en iPhone eller en Samsung Galaxy för en spottstyver hos många mobiloperatörer, vilket gör att du tjänar ännu mer på att teckna ett abonnemang istället för att köpa ett kontantkort.