Snabbare surf i mobilen

Dela

Det är stor skillnad på vad mobilanvändare får för hastighet när de surfar med mobilen, en del har en extremt seg surf medan andra surfar blixtsnabbt. Om du också upplever att det går långsamt att surfa med mobilen kan det bero på följande saker:

  • Din operatör ger dig inte 4G eller har dålig täckning där du befinner dig.
  • Du har en långsam mobil.
  • Du har för många appar öppna samtidigt.
  • Din programvara är inte uppdataread.

Här ska vi utifrån dessa faktorer visa dig hur du får en snabbare surf i mobilen.

Använd rätt mobiloperatör

Vilken mobiloperatör du ska välja beror lite på var du bor någonstans, en operatör som har den bästa täckningen på ett ställe kanske inte har det på ett annat. Du kan ta reda på vilken mobiloperatör som har den bästa täckningen där du bor hos Bredbandskollen, annars har just Bredbandskollen rankat vilka operatörer som har den snabbaste snitthastigheten för sina nät i Sverige och så här ser det ut:

  1. Om du vill surfa över Sveriges snabbaste nät kan du ta en titt på Hallon eftersom de använder sig av Tres nät.
  2. För dig som vill surfa billigt över Telias grymma nät är Halebop ett utmärkt val.
  3. Telenor
  4. Tele2 hade förra året (2014) Sveriges näst snabbaste nät, men enligt en ny undersökning har de fått en sämre hastighet i år till skillnad från ovanstående mobiloperatörer som höjt sin surfhastighet. Trots det är de nästan exakt lika snabba som Telenor.

Du kan läsa hela rapporten här.

Använd rätt mobiltelefon

Det är faktiskt så att din telefonmodell har stor betydelse för vilken surfhastighet du får, det kan du se tydligt om du åter igen besöker bredbandskollen här. Där finner mobiloperatörer.se att Samsung Galaxy S5 och Xperia Z3 ligger i topp, tätt följt av iPhone 6. Så om din mobil är seg när du surfar var du än befinner dig att det mycket möjligt att det kan ha med din mobilmodell att göra.

Kolla dina appar

Om du har många krävande appar öppna samtidigt kan det faktiskt slöa ner din surf, framförallt om de kommunicerar med nätet. Streamingtjänster som Spotify och Netflix kan slöa ner ditt övriga surfande markant, så tänk på det när om du streamar musik med Spotify medan du surfar.

Uppdatera din programvara

Se till att mobilens alla viktiga drivrutiner och program är uppdaterade, såsom operativsystem, webbläsare och viktiga tilläggsprogram. Uppdateringar är ju till för att förbättra programmen och ibland kan de även ge dig snabbare surf i mobilen.